Баумит

Идеи с бъдеще

Регионален преглед на архитектурата в Плевен

Регионалният преглед на архитектурата в Плевен тази година беше отбелязан с изложба под надслов “40 г. Панорама Плевенска епопея 1877 – идеи и реализации“. Събитието е и в чест на 140 г. от освобождението на Плевен. Организаторите от Съюза на архитектите в България (Дружество - Плевен) и Камарата на архитектите в България (Регионална колегия Плевен) избраха откриването на изложбата да съвпадне с международния ден на архитектурата - 2 октомври.


откриване изложба Плевен

Фирма Баумит България почете събитието, като организира пленер на открито за учениците от Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков“. Жаклин Пантич, Владимир Петков, Иван Тодоров и Тео Панов имаха за задача да нарисуват знакови сгради от Плевен, като използват фасадните бои на Баумит. Те бяха напътствани от своите преподаватели Валентин Асенов и Илиян Ангелов. Живописните картини на учениците бяха дарени на община Плевен.


пленер


Арх. Анна Цукева – архитектурен консултант в Баумит Бълагрия запозна аудиторията с международния конкурс за най-красиви Баумит фасади в Европа "Life Challenge". Тя представи предишни победители и българските участници в конкурса, който се организира от Баумит на всеки две години. През 2018 г. церемонията по награждаването на фасадите в петте категории на конкурса Life Challenge ще се проведе в Словакия.


международен конкурс Life Challenge