Есен е!

Есента – оптималното време за топлоизолиране на жилището

С настъпване на есента домовете ни стават по-хладни и ни напомнят, че трябва да се подготвяме за зимата. Всички започваме да търсим начини за поддържане на топлината в дома ни, но често забравяме, че ключът към топлото и уютно жилище е на първо място добрата топлоизолация.

Когато студовете настъпят, вече трябва да сме готови с решенията. А топлоизолацията не е задача, която може да се изпълни от през нощта до следващата утрин, не е като монтажа на климатик, например. Тя изисква време за планиране и изпълнение. Ето защо още в края на лятото трябва да започне подготовката за това начинание, а есента предоставя идеалното време за изпълнение. Така топлоизолацията ще е налична в студените зимни месеци и ще поддържа топло в дома ви. От друга страна тя ще ви предпази през идващото след това лято от жегите, като поддържа стабилна температура в помещенията. И така всяка година!

Убедеността на хората, относно ползите от фасадна топлоизолация на сградите все повече нараства. Един от основните стимули за това е спестяването на значителни разходи за отопление. Според проучвания, до 45% от топлинната енергия за отопление на домовете се изгубва именно през неизолираните външни стени. Добрата топлоизолация намалява тези загуби и ви позволява дори да поддържате по-ниски температури в помещенията, без да се чувствате на студено.

Съществуващите митове, че топлоизолацията води до плесен и мухъл в дома ни и че спира "дишането" на стените, опровергани от реалността, все повече отстъпват на заден план. Точно обратно, изолацията на стените намалява риска от конденз по вътрешната повърхност на външните стени и оттам намалява риска от появата на гъбички и мухъл в тези участъци, и така спомага за по-здравословен климат в помещенията. Топлоизолацията не пречи на обмена на въздух и влага с външния свят. Всъщност, добрата изолация дори може да помогне за управлението на влагата и да поддържа сградата по-суха и уютна.






През зимата спестявате разходи за отопление ...






... през лятото спестявате разходи за климатик!


Не по-малко важно предимство на топлоизолацията е нейният положителен принос към опазване на околната среда. Топлоизолирането е екологично устойчив процес, който спомага за намаляване на въглеродния отпечатък. Когато намалим своите разходи за отопление, ние намаляваме и емисиите на CO2. Постигаме съчетание между икономия на енергия и принос в полза на околната среда.

 Топлоизолирането на жилището през есента е най-доброто време, за да сме подготвени за студовете на зимата, за да станем притежатели на по-комфортно и здравословно жилище през цялата година. При това топлоизолацията се изплаща незабавно, защото започваме да спестяваме от отопление и намаляваме влиянието си върху околната среда от първия момент.

А ако попитате: Защо с Баумит?
Отговорът е лесен: Защото сме най-добрите!