Баумит

Идеи с бъдеще

Приключи пролетният етап на конкурса на Баумит Фасада на годината 2017

Приключи пролетният етап на конкурса на Баумит Фасада на годината 2017 На 31-ви май завърши първият етап от тазгодишния конкурс Фасада на годината 2017 на Баумит. В него достойно се бориха седем слънчеви фасади в категории – жилищни, нежилищни и реновирани исторически сгради.


С гласуване публиката определи трите места за  победителките, а именно:

На първо място застана новата жилищна сграда с гаражи "Даная". Обектът се намира в град София, ж.к. Младост 4, бл. 440А. Проектанти на обекта са арх. Калин Диков и арх. Галина Стоянова от фирма Елит студио. Инвеститор, заявител и изпълнител в конкурса е фирма Ермитаж Класик. Пролетната фасада е осъществена с помощта на Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие СиликатТоп К1,5.


На второ място се класира Обект 6 от категория "Нежилищни сгради - ново строителство" - Хотел и конна спортна база в село Житница. Проектанти на обекта са арх. Димитър Ахрянов и арх. Цветелин Цоневски от фирма TSONEVSKI – Project & Consulting Group. Заявител в конкурса и изпълнител на обекта е фирма Ейприлстрой, а инвеститор е СК Тракиец. Фасадата е изпълнена с Баумит интегрирана топлоизолационна система с крайно покритие КреативТоп и СиликонТоп.


На трето място се подрежда   - Военноморски клуб в град Варна на бул. Владислав Варненчик 2. Фасадата се състезава в категория  "Реновиране на исторически сгради".  Заявител и изпълнител в конкурса е фирма Екса АД, а проектант е арх. Константин Пеев, отново от фирма Екса АД. Инвеститор е ИА “Военни клубове и военно-почивно дело”. За възстановяването на тази изключително красива фасада е използвана Баумит мазилкова система с крайно покритие КреативТоп Силк и СилконКолор. Баумит България честити на победителите. Очаквайте ги на големия финал през месец март 2018, когато публиката ще определи своята годишна фасада-фаворит. Всички участващи в конкурса обекти отново ще бъдат оценявани вече по категории от професионално жури през месец март. То ще определи и кои фасади ще отидат на международното състезание за фасади " Baumit Life Challenge", което ще се проведе през месец юни 2018 г. в Братислава.